Заклади, які отримують завищену оплату за низькопробну їжу або послуги, називають ресторанами-пастками. На жаль, їх кількість зростає. Часто це стається поблизу відомих туристичних місць або у центральних районах міста.
Жінка опинилася в пастці ресторану в Афінах.
Одною з країн, де діють ресторани-пастки, на жаль, є Греція. Туристка поділилася неприємним досвідом з Афін. Жінка щойно прибула до міста й вирушила у Плаку - легендарний туристичний район, що розташований у тіні Акрополя. Він відомий сотнями кафе та ресторанів, які працюють цілодобово.
Туристка помітила, що від дороги вона відчувалася дуже втомленою і голодною. У неї не було сил ходити від закладу до закладу, щоб порівняти ціни. Нарешті, жінка зайшла до одного з перших ресторанів, який візуально виглядав дуже приємно.
Перший "червоний прапорець": до входу в ресторані не було виставлено меню. Персонал відрізнявся надмірною наполегливістю. Туристку люб'язно супроводили до столику, але тоді почалося справжнє здивування. Після замовлення туристка помітила, що їжа, яку приносять іншим гостям, виглядає максимально недобре.
Пізніше виявилося, що офіціант неправильно розумів замовлення і приніс дорогі страви. На смак вони були дуже неприємними, якби їх нещодавно готували, але розігріли у мікрохвильовій печі.
Туристка скаржилася на неправильне замовлення, але все одно її змусили платити. Пізніше жінка прочитала відгуки про заклад і зрозуміла, що це – поширена практика.
Слід відзначити, що ресторани-пастки для туристів діють у багатьох країнах. Особливо гострою проблемою вони є в Італії, яка цього року очікує приймати понад 400 мільйонів туристів. Як уникнути потрапляння у ресторан-пастку, можна прочитати тут.