Італійське місто планує виробляти своє власне вино в аеропорту.

  • 18.02.2024 19:00
  • 2 хвилини читання
Італійське місто планує виробляти своє власне вино в аеропорту.

Дизайнерське бюро Рафаеля Віньолі представило проєкт модернізованого аеропорту у Флоренції. Згідно з ним, на території аеродрому буде облаштовано власний виноградник на даху.

Також читайте, що пасажири влаштували розгром у аеропорту через скасований рейс і довелося викликати військових.

Згідно з планом, у аеропорту Флоренції буде розширений термінал, поліпшено транспортне сполучення, розгорнуто злітно-посадкову смугу та відкрито виноградник на даху головної будівлі.

Було вирішено створити виноградник, щоб відзначити особливості регіону - Тоскани вважається "виноробною столицею" Італії. Земля під виноградником займатиме приблизно 8 гектарів.

Чи планує аеропорт Флоренції виробляти власне вино?

Більшість виробництва вина, ймовірно, буде здійснюватися самостійно.

Провідний виробник вина з регіону буде обробляти виноградник, а саме вино буде виготовлятися та витримуватися в спеціальних підвалах під дахом термінала, як пояснює представник Rafael Viñoly Architects.

Під виноградниками розташований проєкт термінала, який має значну площу. За словами архітекторів, це допоможе оптимізувати рух пасажирів.

Новий дизайн внутрішнього простору аеропорту Флоренції був розроблений архітекторами з Rafael Viñoly Architects / Фото Rafael Viñoly Architects

У планах також передбачено поворот існуючої злітно-посадкової смуги на 90 градусів, що зробить її більш сучасною для використання літаками, а також покращить подальше транспортне сполучення через нову систему легкорейкового транспорту.

Архітекти Rafael Viñoly оголосили про співпрацю з планувальниками аеропорту щодо побудови споруди у два етапи. Перший етап планується завершити до 2026 року, але другий етап буде завершений не раніше 2035 року.